Boogerd was weer even op plek van valpartij

Passage du Gois

De Tour de France is vanmorgen van start gegaan. De 198 renners passeerden meteen de Passage du Gois, waar in 1999 een voor Michael Boogerd dramatische tour begon. Hij viel op de eerste dag op het spekgladde wegdek.

De NOS nam hem gisteren weer mee naar de plek:

Bij zijn terugkeer op de Passage du Gois aan de Franse westkust, gisteravond, memoreerde Boogerd aan die voor hem dramatisch verlopen tour. In de eerste week kon hij dankzij een schouderblessure amper zelf iets uit zijn eigen zak pakken. “Maar eigenlijk heb ik alleen maar rotte herinneringen aan die hele tour, ik wil er niet te veel aan terugdenken.”

De BBC maakte destijds dit verslag van de voor Rabobank desastreus verlopen etappe:

http://www.youtube.com/watch?v=T66LLvqgZS4

Op de gevreesde dam, die twee keer per dag onder water staat, kwam tijdens de etappe van vandaag gelukkig niemand zwaar ten val. De Belg Jurgen Van de Walle kwam iets later wel flink ten val, nota bene terwijl hij andere renners op een obstakel op de weg wilde wijzen.