Amber Alert voor zwakbegaafd meisje

– De politie is op zoek naar een 17-jarig zwakbegaafd meisje uit Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland), dat sinds donderdag wordt vermist. Gisteren werd een Amber Alert uitgestuurd waarin het publiek wordt opgeroepen naar haar uit te kijken.

Amber Alert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen. De politie verspreidt de boodschap via sms, e-mail, twitter en de media bij vermissingen met een verhoogd risico. Sinds 2008 heeft de politie zes keer een Amber Alert uitgestuurd.

Het meisje vertrok donderdag op de fiets vanaf haar stageplek aan de Nolweg in Schelluinen bij Gorinchem. Ze had gezegd dat ze zou gaan logeren bij een vriend.

Ze heeft donkerblond haar, een stevig postuur en een nikkelallergie op polsen en buik. Aan de binnenkant van haar onderarm heeft ze een litteken van een paardenbeet. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een donkerbruine paardrijbroek, een wit shirt met korte mouwen, een roze bodywarmer met de afbeelding van een paard en zwarte gympen.