Weer

Al zal het boven Noordoost-Nederland nog wat tegenvallen, de komende dagen stabiliseert het weer zich. Dat laatste heeft te maken met de aanvoer van wolkenvelden door een noordwestelijke stroming langs de flanken van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden. Hoe dichter bij de kern van dat gebied, hoe minder van de bewolking overblijft. De beste papieren zijn dus voor Zeeland en het zuidwesten van de Randstad. Daar wint de zon steeds verder terrein.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog en koelt het af tot rond 10 graden.

Morgen is de Zeeuwse kust zonnig, terwijl Groningen en Drenthe bewolkt blijven. Daartussen bevindt zich een overgangszone met wolken en af en toe zon. Lokaal kan een spat regen vallen, in de middag is het overal droog en 15 tot 18 graden.

Zondag wordt een fraaie dag met zon en ’s middags regionaal wat dunne stapelwolkjes, bij 17 tot 20 graden. Groningen en Drenthe blijven gevoelig voor meer bewolking en zijn frisser met 16 graden. Met name daar waait het beide dagen stevig, aan zee eerst soms krachtig.

Begin volgende week breekt ook in het noordoosten de zon vaker door en loopt de temperatuur op.