Voorstel e-mail etiquette: nrsvp en eom

Chris Anderson, een van de oprichters van de beroemde  Ted-conferenties, vindt dat we met elkaar een e-mail etiquette moeten afspreken om te voorkomen dat we verdrinken in onze inbox. Daarom heeft hij een Email Charter (zonder koppelteken) gepubliceerd met tien voorstellen die iedere mailer en maillezer veel tijd en verspeelde energie zouden besparen.

Een ervan is erop gericht te voorkomen dat mensen onnodig e-mail openen. In de onderwerpregel zou kunnen staan: EOM , voor End of Message, als er verder niets meer te vertellen is. Of NNTR, No Need to Reply. Maar voor die laatste boodschap lijkt me NRSVP eleganter. Hebben de Fransen ook nog wat op l´Internet.  (Voor alle zekerheid wat uitleg: op uitnodigingen staat soms RSVP - répondez s’il vous plaît, antwoord aub).

Maar achter het motto van het Email Charter zal iedereen kunnen staan met een uitpuilende mailbox en veel onbeantwoorde mailtjes:

If we all agreed to spend less time doing email, we’d all get less email!

Noot/Update: in een eerdere versie werd verwezen naar een andere Chris Anderson, de man achter het begrip ‘Long Tail” (zie zijn blog en zijn tweets). Met dank aan Rolf Timmermans, die op deze vergissing wees.