Vijftien belangrijke films en filmlocaties in wereldstad Parijs

Elke wereldstad heeft zo zijn clichés. Parijs is de stad van de liefde en in Londen regent het altijd. Deze zomer gaat NRC Handelsblad elke week op zoek naar de werkelijkheid achter die platitudes.

Als eerste is metropool Parijs aan de beurt. En omdat de Franse hoofdstad een van de meest gewilde set is voor regisseurs, trapt de krant af met een cinematografische beschouwing van de stad. Lees hier het artikel in de digitale editie van NRC Handelsblad. Hierin worden onder andere dertig belangrijke filmlocaties in de stad uitgelicht. Hieronder, als extraatje, kunt u nog vijftien andere plekken vinden die u gezien kunt hebben op het grote scherm.


Belangrijke filmlocaties in Parijs weergeven op een grotere kaart

    • Hans Klis