Sport komend weekend: boksen, Wimbledon en natuurlijk de Tour

Morgen het startschot voor drie weken wielrennen in die prachtige Franse landschappen. Foto AP/ Christophe Ena

Ja, de Tour de France gaat dit weekend van start en inderdaad; Wimbledon is na twee weken tennis op de All England Club toe aan haar finale. Maar hallo, wereldwijd gaat het vooral over Klitsjko vs. Haye.

Klitsjko: when done with Haye his face will look like a pizza

Het wereldtitelgevecht tussen de 35-jarige Oekraïner en zijn vijf jaar jongere Britse opponent wordt in 120 landen live uitgezonden. Hoeveel kijkers? Een slordige 500 miljoen. De langverwachte titanenstrijd om liefst vijf wereldtitels, nu nog onder beiden verdeeld, staat zondagavond op het programma. De twee kunnen elkaars bloed wel drinken dus kijken op RTL 7 om 22.00 uur.

http://youtu.be/bAs10YZcg-U

Hockeysters kunnen Champions Trophy in eigen land winnen

Ook zondag: de strijd om de Champions Trophy beleeft de ontknoping. In Amstelveen zou het verjongde team van Oranjehockeyvrouwen zomaar in de finale kunnen staan. Morgen (12.30 uur) volstaat een gelijkspel tegen het sterk opererende Zuid-Korea, zondag dan om half vijf mogelijk spelen voor goud. Beelden op Nederland 1.

Wimbledon: de finales

Tennis dan. Morgen op Wimbledon de vrouwenfinale tussen ‘scream queen’ Maria Sjarapova en de Tsjechische Petra Kvitova. Geen favorietenfinale want als 5e en 8e geplaatst. Zondag de finale bij de mannen. De finalisten komen daar uit de halve finales tussen Nadal-Murray en Djokovic-Tsonga. Houdt de BBC in de gaten want daar is alles live te zien.

Sjarapova won Wimbledon al een keer, dat was in 2004. Foto AFP / Leon NealSjarapova won Wimbledon al een keer, dat was in 2004. Foto AFP / Leon Neal

De zomer begint: grand départ Tour de France

Drie weken op de pedalen staan in Frankrijk. Morgen gaat de Tour van start met een normale etappe over een kleine 170 kilometer, en dus niet met de traditionele proloog. Zondag is er wel een ploegentijdrit over vlak terrein. Kortom: nog geen werk voor de klassementsrenners maar het betere klimwerk, waarbij we natuurlijk letten op Robert Gesink, komt er echt wel. Dagelijks live via de NOS en dit jaar voor het laatst ‘s avonds De Avondetappe met Mart Smeets. Maar bovenal hebben wij onze eigen Tourcolumn elke dag na de etappe door redacteur Peter Zantingh.

Hét moment uit de Tour van vorig jaar: Andy Schleck in de gele trui valt aan, zijn ketting loopt vast en Contador profiteert:
http://youtu.be/oe7wpDjGHXU

Is er dan helemaal geen voetbal?

Jawel. De Copa America gaat vannacht van start. Het belangrijkste voetbalevent van Zuid-Amerika opent met gastland Argentinië tegen Bolivia. Van de partij zijn onder meer Messi en Robinho. Drie weken Latijns-Amerikaans voetbal belooft veel lekkers en het is te volgen via onder meer Sport1 en Eurosport.