Onverwachte wending rechtszaak Strauss-Kahn, ‘kamermeisje loog’

De advocaten van 'DSK' hopen dat de rechtszaak uiteen valt nu de geloofwaardigheid van het kamermeisje in twijfel wordt getrokken. Foto AFP / Allan Tannenbaum

De verkrachtingszaak tegen Dominique Strauss-Kahn “staat op het punt van mislukken”. De vrouw die de voormalig IMF-topman beschuldigt zou over van alles gelogen hebben, waardoor de aanklager niet veel meer gelooft van haar aantijgingen en de omstandigheden waarin de aanranding zou hebben plaatsgevonden. Dat schrijft The New York Times.

Het slachtoffer van de 62-jarige Fransman, een kamermeisje uit Guinea werkzaam in een hotel in New York, zou onder meer hebben gelogen over haar asielaanvraag en over haar achtergrond. Zo is gebleken dat ze mogelijk betrokken is geweest bij witwassen en drugshandel.

Een en ander kwam bij de New Yorkse krant aan het licht na gesprekken met “hooggeplaatste wetshandhavers”. “Het is een puinhoop, een puinhoop van beide kanten”, zou een van hen hebben gezegd.

Ook belde het kamermeisje op de dag van de aanhouding van Strauss-Kahn met een man die vastzit voor drugsbezit. Ze besprak met hem de eventuele financiële mogelijkheden van het doorzetten van aangifte tegen de afgetreden IMF-directeur. Deze gevangene blijkt de afgelopen twee jaar ongeveer 100.000 dollar over te hebben overgemaakt op de rekening van de vrouw.

De aanklager maakte bekend dat Strauss-Kahn vandaag opnieuw voor de rechter moet verschijnen. Deze zitting vindt een stuk eerder plaats dan verwacht. Naar verwachting worden de relatief zware omstandigheden waaronder Strauss-Kahn met huisarrest vastzit versoepeld.