Nadal door naar finale Wimbledon

Caption: Rafael Nadal of Spain celebrates after defeating Andy Murray of Britain in their semi-final match at the Wimbledon tennis championships in London July 1, 2011. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) Rafael Nadal versloeg de Schot Andy Murray in de halve finale op Wimbledon. Foto Reuters / Eddie Keogh

Rafael Nadal heeft vanavond de Schot Andy Murray verslagen in de halve finale van Wimbledon. Het is het tweede jaar op rij dat Nadal Murray verslaat op Wimbledon. De titelverdediger won in vier sets van de Schot met 5-7 6-2 6-2 6-4.

Murray, die op weg was om de eerste Britse kampioen op Wimbledon in 75 jaar te worden, werd weggespeeld door Nadal. De Schot maakte veel fouten naarmate het duidelijk werd dat hij de controle over de wedstrijd verloor aan de Spanjaard.

De Spanjaard treft zondag de Servische Novak Djokovic in de finale. Een overwinning betekent dat Nadal voor de derde keer Wimbledon op zijn naam schrijft en dat zou zijn elfde Grand Slam-overwinning zijn.

Lees hier het liveblog van de wedstrijd terug van de Britse krant The Guardian.

    • Hans Klis