Kortkolom sport

Sprinter Powell haalt snelste seizoenstijd

Rotterdam. Asafa Powell heeft bij de Diamond League-wedstrijden in het Zwitserse Lausanne de snelste tijd van het seizoen op de 100 meter gelopen. De sprinter uit Jamaica kwam tot een tijd van 9,78 seconden en was daarmee een honderdste van een seconde sneller dan Tyson Gay eerder dit jaar in het Amerikaanse Clermont. Ook Michael Frater (9,88), Christophe Lemaitre (9,95), Nesta Carter (9,99) en Jaysuma Saidy Ndure (9,99) liepen onder de tien seconden. De Nederlander Churandy Martina stelde teleur met een zesde plaats en een tijd van 10,21 seconden. Gay en wereldrecordhouder Usain Bolt waren afwezig in Lausanne. (Novum)

Tennisser Robin Haase fit voor Davis Cup

Rotterdam. Tennisser Robin Haase (24) kan meedoen aan de Davis Cupontmoeting van volgend weekeinde in en tegen Zuid-Afrika. Hij heeft geen last meer van de knieblessure die hem in de derde ronde van Wimbledon tot opgeven dwong, zo maakte hij bekend via Twitter. Eerder deze week had hij gemeld dat het vocht uit het gewricht was verdwenen. Haase is met de 58ste plaats de beste Nederlander op de wereldranglijst. (Novum)

Aikman nieuwe coach hockeyers Den Bosch

Rotterdam. Siegfried Aikman is aangesteld als hoofdcoach van de mannenploeg van hockeyhoofdklasser Den Bosch. Hij volgt Reinoud Wolff (47) op, die vorig jaar aantrad maar wiens contract – mede op eigen verzoek – niet werd verlengd. Aikman (52) kreeg in februari zijn ontslag als bondscoach van Japan. Hij had een contract tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Tweevoudig landskampioen Den Bosch (1999 en 2001) wist zich afgelopen seizoen ternauwernood te handhaven in de hoofdklasse. (NRC)

Zuid-Korea dreigt te stoppen met K-League

Rotterdam. De Zuid-Koreaanse overheid dreigt de professionele voetbalcompetitie in het land stop te zetten als er sprake is van wijdverbreide omkoping. Dat heeft het ministerie van Sport van het Aziatische land vandaag laten weten. Staatssecretaris Sun-kyoo Park gaf de waarschuwing aan functionarissen van de voetbalbond. Het Zuid-Koreaanse voetbal is in de ban van een omkopingsschandaal. Vorige maand werden veertien mensen, onder wie tien spelers uit de K-League, aangeklaagd. Een oud-voetballer, die als bemiddelaar zou hebben gewerkt, werd in mei dood gevonden na een schijnbare zelfmoord. (Novum/AP)

Honkballers Taiwan in finale Port Tournament

Rotterdam. De honkballers van Taiwan hebben zich gisteren geplaatst voor de finale van het World Port Tournament in Rotterdam. De ploeg won met 4-1 van Cuba. Taiwan leed woensdag tegen Nederland de eerste nederlaag van het toernooi, maar was tegen Cuba weer uitstekend bij de les. Dat was vooral te danken aan de zevende inning, waarin Taiwan vier punten maakte. Cuba was in de derde inning nog op een 1-0 voorsprong gekomen. Nederland en Cuba spelen vandaag in een onderlinge wedstrijd om de tweede plaats. Zondag is de finale. (Novum)

Van der Velden voor twee jaar naar NEC

Rotterdam. Nick van der Velden speelt de komende twee seizoenen voor NEC. De 29-jarige middenvelder komt transfervrij over van AZ. Peter Jungschläger zet zijn loopbaan voort in Australië. De 27-jarige middenvelder verruilt De Graafschap voor Gold Coast United. (Novum)