Julian Assange op de bedeltoer: onbetaalbaar

http://youtu.be/efRpham8P78

Het Calimerocomplex lijkt toegeslagen te hebben bij de man om wie de hele wereld leek te draaien, voor eventjes dan. In de winter was Wikileaks met Julian Assange als oprichter wekenlang wereldnieuws. Maar vijf financiële reuzen doen vervelend tegen de inmiddels ‘armlastige’ klokkenluidersite. En dat is niet eerlijk.

VISA, MasterCard, PayPal, Western Union en Bank of America blokkeren onder politieke druk heel veel donaties aan Wikileaks zonder dat hier een rechterlijk oordeel aan ten grondslag ligt. Assange, die aardig wat geld kwijt is aan onder meer rechtszaken en thuiszit onder huisarrest, maakte daarom een commercial met zichzelf in de hoofdrol. Zijn site heeft toch echt wel de wereld veranderd (of niet): of u even wilt betalen.

    • Jules Seegers