Djokovic naar finale Wimbledon ten koste van Tsonga

Novak Djokovic of Serbia hits a return to Jo-Wilfried Tsonga of France during their semi-final match at the Wimbledon tennis championships in London July 1, 2011. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) Novak Djokovic. Foto Reuters/Stefan Wermuth

Novak Djokovic heeft de finale van Wimbledon bereikt ten koste van Jo-Wilfried Tsonga. De als tweede geplaatste Serviërs won met 3-1 in sets van de Fransman die in de kwartfinale nog te sterk was voor Roger Federer.

Na een gelijkopgaande eerste set die Djokovic won in de tie-break volgde voor de Serviër een eenvoudige tweede set (6-2). Tsonga kwam in de derde set sterk terug en leek na setwinst via de tie-break terug in de wedstrijd. In het begin van de vierde set werd de als twaalfde geplaatste Fransman echter al vroeg gebroken, waarna Djokovic de set met 6-3 en daarmee de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

De tegenstander in de finale komt uit de halvefinalepartij tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Schot Andy Murray.

    • Bart Hinke