Bacon met slagroom

Fairgoers play a carnival game at the San Diego County Fair in Del Mar, California, June 29, 2011. REUTERS/Mike Blake (UNITED STATES - Tags: SOCIETY TRAVEL) REUTERS

In 1880 organiseerde een groepje mannen uit San Diego, Californië, een landbouwbeurs om boeren uit de regio bij elkaar te brengen en ideeën uit te wisselen. Het was een succes: er werden prijzen uitgereikt aan de boer met de beste citrusvruchten, de beste taartenbakker en de eigenaar van het snelste paard. De beurs werd een jaarlijks terugkerend evenement, eerst op verschillende plekken, vanaf 1936 krijgt de beurs een vaste stek: Del Mar in San Diego. De landbouwbeurs is sindsdien uitgegroeid tot een gigantische kermis met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Landbouw is allang niet meer het hoofdthema.

Hoewel, eten heeft nog steeds een prominente plek op de San Diego County Fair. Op de site staat wat de verschillende eetkraampjes te bieden hebben. Neem bijvoorbeeld het Deep Fried Butter-kraampje (voorheen bekend onder de naam Heart Attack Café): Gefrituurde bacon op een stokje, gehuld in chocola, vervolgens gedoopt in pannekoekbeslag en gefrituurd. Wordt geserveerd met slagroom.