Aikman nieuwe coach hockeyclub Den Bosch

Aikman werd eerder dit jaar ontslagen als bondscoach van Japan.

Siegfried Aikman is aangesteld als hoofdcoach van de mannenploeg van hockeyhoofdklasser Den Bosch. Hij volgt Reinoud Wolff (47) op, die vorig jaar aantrad maar wiens contract – mede op eigen verzoek – niet werd verlengd. Aikman (52) kreeg in februari zijn ontslag als bondscoach van Japan.

Aikman keerde dit voorjaar ontgoocheld terug uit Azië, nadat het bestuur van de Japanse hockeybond hem na bijna twee jaar op een zijspoor had gezet. Aanleiding voor zijn ontslag was de als teleurstellend ervaren zesde plaats die Japan afgelopen najaar behaalde bij de Aziatische Spelen in China. Hij had een contract tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Drie weken geleden bereikte de oud-coach van onder Kampong en Hurley overeenstemming over een afvloeiingsregeling. „Een compromis, maar ik kan ermee leven”, zei hij toen.

Tweevoudig landskampioen Den Bosch (1999 en 2001) wist zich afgelopen seizoen ternauwernood te handhaven in de hoofdklasse. De ploeg was in de promotie/degradatieplay-offs te sterk voor overgangsklasser HCKZ uit Den Haag. Aikman werkte eerder bij Den Bosch. Als coach van de vrouwenploeg (1995-1998) leidde hij de club in zijn laatste jaar naar de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis. (NRC)