Weinig werkloze jongeren

De jeugdwerkloosheid in Nederland behoort al jaren tot de laagste werkloosheid in Europa, maar liep sinds 2008 snel op als gevolg van de economische crisis.

De jeugdwerkloosheid in Nederland is met 7,4 procent het laagst van alle lidstaten in de Europese Unie. Gemiddeld is 1 op de 5 jongeren van 15 tot 25 jaar in de EU werkloos. In Zuid-Europese landen is de jeugdwerkloosheid meer dan 25 procent. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het CBS. De jeugdwerkloosheid in Nederland behoort al jaren tot de laagste werkloosheid in Europa, maar liep sinds 2008 snel op als gevolg van de economische crisis. In landen als Griekenland, Spanje, Slowakije, Ierland en Bulgarije blijft de jeugdwerkloosheid verder stijgen, in Spanje tot meer dan 40 procent, in Griekenland tot 35 procent. (NRC)