Weer

De eerste dagen van de schoolvakanties in de regio midden zien er redelijk uit. Dat komt door een hogedrukgebied bij de Azoren dat langzaam dichterbij komt en morgen boven de Britse eilanden arriveert. Aan de oostflank ervan staat een koele noordwestelijke wind, waardoor de temperatuur onder het gemiddelde is. Maar het blijft droog.

De atmosfeer is nog niet geheel stabiel. Vanavond lossen lokale regenbuien op, maar zien we tegelijkertijd een paar nieuwe exemplaren, waarvan sommige met onweer, de kustprovincies en de regio rond het IJsselmeer binnendringen. Vannacht trekken deze verder landinwaarts. Tussendoor zijn er opklaringen waarin het afkoelt tot een graad of 10.

Morgen schijnt de zon geregeld, maar er zijn opnieuw buien, plaatselijk met onweer. Later in de middag en avond trekken de buien naar Duitsland weg. In de noordelijke provincies waait het matig tot (aan de Waddenzee) vrij krachtig. Het wordt niet warmer dan 16 tot 18 graden.

In het weekeinde schijnt in het zuidwesten geregeld de zon, in het noordoosten valt soms regen.

Begin volgende week is overal meer zon en wordt het warmer: dinsdag in het binnenland mogelijk 25 graden.