Twintig burgers komen om bij bermbomexplosie in Afghanistan

Bij een bermbomexplosie in het zuidoosten van Afghanistan zijn vanavond twintig burgers om het leven gekomen. De doden vielen toen een bus met een onbekend aantal inzittenden op de bermbom reed.

Een politiewoordvoerder zei tegen persbureau AFP dat er onder de twintig doden ook vrouwen en kinderen zijn. Naast de doden viel er naar verluidt één gewonde. De politiewoordvoerder beschuldigt de Talibaan van verantwoordelijk voor de explosie, die rond half twee vanmiddag Nederlandse tijd zou hebben plaatsgehad.

De explosie vond plaats op een weg in het district Khash Rod van de provincie Nimroz. De weg wordt volgens de lokale politie vaak gebruikt door het Afghaanse leger en de internationale troepenmacht. Vorig jaar kwamen er bij twee verschillende bermbomexplosies ook al dertig mensen om het leven.

    • Pim van den Dool