Tweehonderd miljoen tweets per dag - waar gaan ze over?

In de eerste helft van dit jaar stuurden gebruikers van Twitter gemiddeld 200 miljoen tweets per dag. AH1N1, de wereldwijd bekende aanduiding voor vogelgriep, was het meest getwitterde nieuwsonderwerp.

Twitter zet het gemiddeld aantal tweets per dag in een blog op de eigen site in perspectief. Zo stuurden twitteraars in januari 2009 geen 200 miljoen, maar slechts twee miljoen tweets per dag. Een jaar geleden was dat 65 miljoen. De cijfers van vandaag tonen maar weer eens aan dat Twitter spectaculair groeit. Voor het lezen van alle 200 miljoen die nu dagelijks worden verstuurd heb je als mens 31 jaar nodig.

Naast vogelgriep werd er in de eerste zes maanden van 2011 extreem veel getwitterd over de Egyptische revolutie: de termen ‘Mubarak’ en ‘Cairo’ staan in de topvijf. #prayforjapan was de meest gebruikte hashtag van dit eerste halfjaar. De tag was een reactie op de aardbeving en tsunami die het Aziatische land in maart dit jaar troffen.

Bekijk het complete lijstje met de populairste nieuws- en muziektermen op het blog.

    • Pim van den Dool