Tsjechische Kvitova verrassend naar damesfinale Wimbledon

Kvitova vanmiddag in actie op het Centre Court in Londen. Foto AP / Anja Niedringhaus

De Tsjechische Petra Kvitova heeft vanmiddag de finale van het damesenkelspel op Wimbledon bereikt. De als achtste geplaatste Kvitova was in de halve finale verrassend te sterk voor de nummer vier van de plaatsinglijst, de Wit-Russische Azarenka.

Kvitova begon ijzersterk aan de wedstrijd, brak Azarenka twee keer en trok vervolgens de eerste set met 6-1 naar zich toe. In de tweede set had de Tsjechische te kampen met een terugval, waarna de Wit-Russische profiteerde en met 6-3 won. In de derde set brak Kvitova Azarenka echter weer twee keer (6-2).

De tweede halve finale van het vrouwentoernooi wordt later vanmiddag gespeeld en gaat tussen de als vijfde geplaatste Russische Maria Sharapova en de Duitse qualifier Sabine Lisicki. De wedstrijd is live te volgen op de BBC.

    • Pim van den Dool