Theater & muziek

Liza Ferschtman,violiste. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==F/C== Bos en Duin, 19 juli 2006 ©Vincent Mentzel 2006

l’Elisir d’amore

Bezoekers moeten wel hun eigen stoel meenemen naar de uitvoering van Donizetti’s l’Elisir d’amore op donderdag 7 juli op de Opera op de Parade. Voor de openluchtopera door Het Brabants Orkest, Opera Zuid en Theater aan de Parade kunnen ook picknickpakketten besteld worden via de website (genieten@theateraandeparade.nl). De opera is vanaf 20u; om 19u30 kan het publiek meezingen met beroemde operawerken tijdens een Karaopera.

Summertime

Op een nieuw zomerfestival voor klassieke muziek in Breda worden korte concerten in het Chassé Theater en op het buitenterras gegeven en op allerlei locaties in de binnenstad. Er zijn muzikale barbecues, meesterpianist en artist in residence Jean-Yves Thibaudet geeft een masterclass en speelt bij Het Brabants Orkest op 1 juli het openingsconcert met werken van Ravel en Gershwin. Zondagmiddag is er een familieconcert met dansen na.

Van 1 t/m 3 juli (masterclass 30 juni). Inl www.chasse.nl of www.festivalsummertime.nl

Metropolis

Op alweer de 23e editie van het Metropolis festival staan op 3 juli tussen 13 en 21u in het Rotterdamse Zuiderpark veel beginnende groepen. Een greep uit de twintig bands die komen optreden: The Vaccines, Black Milk, Kurt Vile & The Violators, Pioneers of Love, Lola Kite en The Deaf.

Inl www.metropolis.nl

Archie Shepp Quartet

Tenorsaxofonist Archie legt tegenwoordig de nadruk meer op verleiden dan op schokken. Maar hij blijft krachtige en spirituele Afro-Amerikaans spelen. Donderdag 7 juli 20u30 treedt hij samen met Wayne Dockery ( bas), Tom Mc Clung (piano) en Steve Mc Craven (drums) op in Lantaren Vernster op. Ook speelt het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Benjamin Herman. Het achttienkoppige orkest verzamelt Nederlands beste jazzmuzikanten onder de 21 jaar.

Inl www.lantarenvenster/nl

Music for Peace

Musici treden tussen 1 en 10 juli op in de Ruïnekerk in Bergen voor de stichting Music in Me International, die muziekprojecten steunt voor kinderen in het Midden-Oosten. Op het Music for Peace staan concerten van o.a. pianisten Nicholas Angelich, Alexander Drozdov, en Paolo Giacometti, violisten Liza Ferschtman en Tim Fain en cellisten Quirine Viersen en Amber Docters van Leeuwen. Ook is er een concert van het Storioni Trio.

Inl www.musicforpeace.nl.

Parade Den Haag

Dit weekend strijkt rondreizend theaterfestival De Parade neer in Den Haag. Verwachte hoogtepunten aldaar zijn de nieuwe show van de Ashton Brothers, Rockabilly Roadkill van muziektheatergroep The Sadists, en Who’s afraid of George and Mildred, door George van Houts en Raymonde de Kuyper. 1/7 juli t/m 10 juli. Inl. deparade.nl

De Engel van Amsterdam

Cabaretier Thomas van Luyn bewerkt de musical uit 1975 van Lennaert Nijgh (tekst) en Joop Stokkermans (muziek), toen een actueel-satirische knipoog naar de Gijsbreght van Aemstel met feministes, krakers en foute autoriteiten. Van Luyn trekt alles naar het heden. Suzan Seegers speelt de engel, omringd door veel nieuw cabaret- en musicaltalent. T/m 4/7.

Inl.m-lab.nl