Sharapova verslaat Lisicki en speelt finale Wimbledon tegen Kvitova

Sharapova reageert blij nadat ze een punt heeft gemaakt tegen haar tegenstander Lisicki. Foto AFP / Carl de Souza

Maria Sharapova staat zaterdag in de finale van het vrouwenenkelspel op Wimbledon. De Russische nummer vijf van de plaatsingslijst rekende vanmiddag tamelijk eenvoudig af met de Duitse verrassing van het toernooi, Sabine Lisicki.

Sharapova, de winnares van Wimbledon in 2004, brak Lisicki in de eerste eenmaal en won de set met 6-4. In de tweede set nam de Russin al snel meer afstand en brak ze Lisicki twee keer. Hoewel Lisicki, die via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi op Wimbledon bereikte, nog even tegenstribbelde, werd het in de tweede set 6-3 voor Sharapova.

Eerder vanmiddag won de Tsjechische Petra Kvitova de andere halve finale in het damesenkelspel van de Wit-Russische Victoria Azarenka. Kvitova won in drie sets: 6-1, 3-6, 6-2. De finale tussen Sharapova en Kvitova wordt zaterdagmiddag gespeeld.

    • Pim van den Dool