Regisseur wil niet dat je 'I Come with the Rain' kijkt

DVD

I Come with the Rain Regie: Tran Anh Hung. ***

De Frans-Vietnamese regisseur Tran Anh Hung maakte voor zijn verfilming van Murakami’s Norwegian Wood (2010) de film I Come with the Rain, die rechtstreeks op dvd uitkomt. In interviews zei hij dat mensen zijn film niet moeten gaan zien. Hij spande zelfs een rechtszaak aan tegen de producenten, die de film zonder zijn toestemming opnieuw monteerden.

Toch is het bloederige en bij vlagen zeer geëxalteerde I Come with the Rain niet zo slecht. De plot is wat onnavolgbaar, maar die tekortkomingen worden ruimschoots gecompenseerd door de visuele flair waarmee het verhaal wordt verteld over de Amerikaanse privédetective Kline (Josh Hartnett) die op de Filippijnen en in Hongkong op zoek gaat naar de zoon van een rijke industrieel. Kline heeft een traumatisch verleden dat in de vorm van flashbacks door de film verweven is: hij joeg ooit op een seriemoordenaar die van zijn slachtoffers schrikwekkende sculpturen maakte à la Francis Bacon en Hieronymus Bosch.

I Come with the Rain lijkt een detectivefilm, maar gaat vooral over religie en lijden.

André Waardenburg

    • André Waardenburg