Paul Simon, Rumer & Selah Sue in de lappenmand

British artist Rumer, also known as Sarah Joyce, performs at the Hard Rock Calling Festival in London's Hyde Park, Sunday, June 26, 2011. This is the sixth consecutive year of the central London festival. (AP Photo/Andy Paradise) IPTC Date: 15:06 26/06/11 Rumer tijdens een optreden in Hyde Park, Londen op 26 juni. Foto AP / Andy Paradise

Ook artiesten worden ziek. Deze week blijkt dat eens te meer, met enkele spraakmakende acts die op North Sea Jazz staan in de lappenmand. Maar vooralsnog is er geen reden voor paniek.

Zo moest Paul Simon twee dagen geleden een concert in Londen afzeggen vanwege een keelinfectie. Maar de zanger zou er snel overheen zijn en de verwachting is dat hij vandaag al, en dus zeker voor North Sea Jazz, weer helemaal fit is.

Ook Rumer (Sarah Joyce) is ziek. Op haar Facebookpagina laat ze weten dat ze een infectie in de borst heeft en aan de antibiotica zit. Daarbij zegt ze meteen dat ze zin heeft in een optreden op zaterdag, dus het lijkt niet te ernstig.

Haar Belgische collega Selah Sue kampt met stemproblemen door een bloeduitstorting op het strottehoofd. De zangeres moet dit weekend acte de présence geven op Rock Werchter, maar heeft van haar arts een week spreekverbod gekregen - zingen zit er even niet in. Volgens haar managment is het geen ernstige aandoening, maar komt het bijzonder ongelegen. Wij gaan er vooralsnog vanuit dat de Belgische op North Sea Jazz weer helemaal gezond zal zijn.

    • Peter van der Ploeg