Nederlandse hockeysters boeken belangrijke zege Champions Trophy

Maartje Paumen viert een doelpunt met haar collega's Sabine Mol, Margot van Geffen en Willemijn Bos. Foto AP / Bas Czerwinski

De Nederlandse hockeysters hebben bij het toernooi om de Champions Trophy een belangrijke overwinning geboekt. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd titelverdediger en wereldkampioen Argentinië met 2-1 verslagen.

Maartje Paumen maakte beide doelpunten van Oranje uit een strafcorner. De winnende viel twee minuten voor tijd. Paumen schoot in de twintigste minuut voor de eerste keer raak en opende daarmee de score. Acht minuten later bracht Delfina Merino, eveneens uit een strafcorner, Argentinië langszij. Na rust was Oranje sterker, maar de winnende goal bleef lang uit. In de 68e minuut zorgde Paumen er alsnog voor dat er na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens werd gewonnen van de aartsrivaal.

Oranje komt door de zege in de finalepoule op een totaal van vier punten uit twee wedstrijden. Een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd zaterdag tegen Zuid-Korea, dat eerder op de dag Nieuw-Zeeland met 5-3 versloeg, is genoeg voor een finaleplaats.

    • Pim van den Dool