Kortkolom sport

Belgische verzorger van BMC kocht in 2009 epo

Rotterdam. Een Belgische verzorger van de wielerploeg BMC heeft bekend dat hij in 2009 epo heeft gekocht. Dat staat in de Belgische krant Het Nieuwsblad. De man werd maandag aangehouden. De doping kwam uit Nederland en werd onderschept op de luchthaven van het Luikse Bierset. De man beweert dat hij het product voor eigen gebruik kocht. BMC, dat met Cadel Evans een podiumkandidaat in de Tour heeft, ontkent elke betrokkenheid. Gisteren werd het peloton al opgeschrikt door een andere dopingzaak. Toen geraakte bekend dat ex-renner Wim Vansevenant via internet een spierversterkend middel had gekocht. (NRC)

Trainer Van den Brom gaat toch naar Vitesse

Rotterdam. Voetbaltrainer John Van den Brom gaat toch naar Vitesse. Hij verlaat ADO Den Haag en tekent een tweejarig contract in Arnhem. Na lange onderhandelingen bereikten de clubs een akkoord. De ex-speler van ondermeer Vitesse, Ajax en De Graafschap krijgt Stanley Menzo als assistent. Van den Brom was pas een jaar aan de slag in Den Haag. Onder zijn leiding kwalificeerde ADO zich voor de voorrondes van de Europa League. De huidige assistent-trainer Maurice Steijn wordt zo snel mogelijk benoemd tot nieuwe hoofdcoach in Den Haag, verklaarde de clubleiding vanmorgen. (NRC)

De Zeeuw verlaat Ajax voor Spartak Moskou

Rotterdam. Demy de Zeeuw verruilt Ajax voor de Russische topclub Spartak Moskou. Dat meldt de speler via Twitter. De Zeeuw krijgt nog een medische keuring. Als die geen problemen aan het licht brengt, tekent hij in Moskou een contract voor drie seizoenen tekenen. (NRC)