Kort nieuws

Kosten politie voor organisatie festival

Rotterdam. - De organisaties van incidentele commerciële evenementen waarvoor een vergunning moet worden afgegeven, moeten gaan betalen voor de kosten van de inzet van agenten. Dat blijkt uit een wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid), dat hij gisteren voor advies naar verschillende instanties stuurde. Met het voorstel wil Opstelten zorgen voor een vermindering van de politie-inzet om evenementen in goede banen te leiden. Organisatoren moeten zelf meer maatregelen gaan treffen. Het gaat hierbij om taken waarbij nu vaak een beroep wordt gedaan op de politie, maar die ook door beveiligers of verkeersregelaars kunnen worden uitgevoerd. (NRC)

Weer slag politie en betogers in Kairo

Kairo. - De rellen in het centrum van Kairo hielden gisteren, na de onrust dinsdagnacht, aan. Inmiddels zouden al zo’n 1.000 gewonden zijn gevallen bij botsingen tussen demonstranten en veiligheidstroepen. De Opperste Militaire Raad, aan de macht sinds president Hosni Mubarak in februari aftrad, gaf gisteren een verklaring af op Facebook. Daarin beschuldigt het de demonstranten ervan de stabiliteit en veiligheid van het land te ondermijnen. De woede van de betogers is gericht tegen de nieuwe machthebbers. Ze zijn boos over de trage vervolging van het oude regime. (AP)

Problemen ov-chip: veel wantrouwen

Rotterdam. - De vervoersbedrijven op het spoor slagen er niet in problemen met de ov-chipkaart op te lossen omdat er onderling veel wantrouwen is. Dat blijkt uit een onderzoek van de commisie-Meijdam dat vandaag aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) wordt gepresenteerd. Volgens Henry Meijdam moet er één ov-autoriteit komen die bij conflicten tussen vervoerders de knoop doorhakt. (NRC)

Radiostation Kink FM stopt per 1 oktober

Rotterdam. - Kink FM stopt per 1 oktober. Dat heeft eigenaar V-Ventures gisteren besloten. Dat meldt het radiostation op zijn website. Kink FM draait voornamelijk alternatieve muziek. Vorige maand waren er al twijfels over het voortbestaan van Kink FM toen bleek dat V-Ventures niet wilde bieden op een nieuwe FM-frequentie vanwege de hoge licentiekosten. Er is een petitie opgezet om het station te redden. (NRC)