‘Van den Brom toch trainer Vitesse’

Trainer John van den Brom, dit seizoen succesvol met ADO Den Haag, vertrekt toch naar Vitesse. Dat meldt de NOS. Gisteren verspreidde de Arnhemse club nog het bericht dat de onderhandelingen over een overgang spaak waren gelopen.

ADO Den Haag had dinsdag laten weten dat overeenstemming met Vitesse niet meer voor de hand lag. De club hield zijn trainer aan zijn contract. De 44-jarige Van den Brom bereikte vorige week een akkoord met Vitesse, maar de Arnhemse clubleiding wilde niet voldoen aan de afkoopsom die ADO vroeg. Vandaag zijn de clubs er toch uitgekomen.

Afgelopen seizoen haalde ADO Den Haag onder leiding van Van den Brom via de playoffs Europees voetbal, voor het eerst sinds het seizoen 1987-1988.

Vitesse heeft onder leiding van de ambitieuze Georgische voorzitter Merab Jordania, die in augustus vorig jaar aantrad, binnen een jaar al afscheid genomen van twee trainers. In november vorig jaar moest Theo Bos vertrekken. Het contract met zijn opvolger, de Spanjaard Albert Ferrer, werd vorige week niet verlengd omdat club en trainer het “niet eens worden over het te voeren technische beleid”, zo meldde de website van Vitesse.

De Arnhemse club eindigde in het voorbije seizoen op de vijftiende plek.