2 uittips

1 Festival

Dark Underground Fashion op Summer Darkness Festival 2011

Utrecht, op verschillende locaties in de binnenstad. Van 29 tot en met 31 juli. www.summerdarkness.nl of www.attitudeevents.tv

Centraal staan de vele modevarianten binnen de Dark Underground stroming. Op locaties als het Domplein en popzaal Tivoli in Utrecht zullen zes verschillende modeshows worden opgevoerd, variërend van Gothic Lolita tot Post Nuclear Steam tot Burlesque. Zo vertonen modeontwerpster Linda Friesen, webstore Attitude Holland en het Belgische Ultra Violet hun werken. En is er een modellenwedstrijd.

2 Kunst

’t Was Goed: afscheid uit de kunst!

Boshuizerkade, Leiden. 30 juni, 1 en 2 juli. www.peenenui.nl

Leiden-Zuidwest neemt afscheid van twee flats aan de Boshuizerkade. Maar de herinneringen aan de buurt blijven in leven met ‘kijkdozen’ die staan in de te slopen flats. Met muziek, beeldende kunst en performances verbeelden zij de mooie, ontroerende en grappige verhalen die zijn verzameld bij (oud-)bewoners. Op een aantal muren van flats van de Zuidhoven komen muurschilderingen. Alle Leidenaren, maar met name bewoners uit de Zuidhoven, kunnen meedenken en ontwerpen maken voor de muurschilderingen.