Werkloosheid Nederlandse jeugd laagst

De jeugdwerkloosheid in Nederland is met 7,4 procent het laagst van alle lidstaten in de Europese Unie. Gemiddeld is 1 op de 5 jongeren van 15 tot 25 jaar in de EU werkloos. In Zuid-Europese landen is de jeugdwerkloosheid meer dan 25 procent.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De jeugdwerkloosheid in Nederland behoort al jaren tot de laagste werkloosheid in Europa, maar liep sinds 2008 snel op als gevolg van de economische crisis. Sinds vorig jaar is er volgens het CBS weer een daling te zien, net als overigens in Duitsland en Frankrijk.

In landen als Griekenland, Spanje, Slowakije, Ierland en Bulgarije blijft de jeugdwerkloosheid sinds de economische crisis verder stijgen, in Spanje tot meer dan 40 procent, in Griekenland tot 35 procent.