Weer

Het tropische weer werd gisteravond met zware onweersbuien, windstoten en hagel verdreven. Plaatselijk viel in korte tijd tot 100 millimeter neerslag.

Met een noordwestelijke stroming wordt voorlopig koele lucht aangevoerd. Daarin komen morgen flinke zonnige perioden voor. In het binnenland zou een enkel buitje kunnen vallen. Bij een matige noordwestenwind wordt het ongeveer 18 graden.

Morgenavond wordt de atmosfeer wat onstabieler. In de kustprovincies vallen in de avond en vooral in de nacht enkele buien, mogelijk met onweer.

Vrijdag bevindt het hele land zich in de onstabiele en koele lucht. Er vallen enkele buien en met hooguit 17 graden is het uitgesproken fris.

Op zaterdag en zondag gaat de aanvoer van koele lucht onverminderd door. Het kwik komt overdag niet verder dan een graad of 17. Verder heeft bewolking de overhand, al laat de zon zich vooral in de westelijke kustprovincies geregeld zien. Met name in het noorden en oosten kan een bui vallen.

Begin volgende week herstelt de temperatuur zich tot een min of meer normaal niveau van een graad of 20. Bovendien krijgt de zon dan wat meer ruimte.