Verkeerschaos dreigt door afsluiting A2 en A15 na overval

Op de A2 en de A15 wordt vanochtend bij knooppunt Deil een verkeerschaos verwacht. Na een overval en een achtervolging door de politie is bij Waardenburg een voertuig gecrasht en in brand gevlogen. De Verkeersinformatiedienst meldt dat de A2 zou tot 10.00 uur afgesloten blijft.

Omrijden via de A27 is geen serieuze optie omdat die daar helemaal niet op is berekend. Weggebruikers die van oost naar west gaan of omgekeerd kunnen het beste via de A12 of de A50 en A59 rijden. Automobilisten tussen noord en zuid kunnen het beste rijden via de A16 en de A50.

Vannacht is rond 03.00 uur een geldtransportbedrijf in Amsterdam Zuidoost overvallen. De daders gebruikten daarbij automatische vuurwapens en hebben volgens een politiewoordvoerder veelvuldig op agenten geschoten. Daarbij zouden geen gewonden zijn gevallen.

De daders vluchtten via de A2 richting het zuiden in twee voertuigen. Een voertuig crashte uiteindelijk op de A2 bij Waardenburg. De overvallers dwongen een automobilist met hun vuurwapens tot stoppen en vervolgden hun weg in zijn auto. Ook hierbij vielen geen gewonden.

Daarna ging de achtervolging verder richting Noord-Brabant, onder meer langs Eindhoven. De Brabantse politie was vanochtend niet direct bereikbaar voor een toelichting.