Strootman en Mertens naar PSV

De FC Utrecht-spelers Kevin Strootman en Dries Mertens vertrekken naar PSV. Dat meldde algemeen directeur Tiny Sanders van PSV gisteren. De Eindhovense club bereikte overeenstemming over de transfers met Utrecht. Hoeveel PSV betaalt, wilde Sanders niet kwijt. Naar verluidt was een eerder bod van dertien miljoen euro nog afgewezen.

Ajax heeft de komst van middenvelder Mats Rits officieel bekendgemaakt. De zeventienjarige Belg komt transfervrij over van Germinal Beerschot en tekent een contract voor twee seizoenen. Rits, die ook ook in de belangstelling van FC Utrecht, PSV en Anderlecht stond, zei medio mei al dat hij voor Ajax had gekozen.

Johan Neeskens vervolgt zijn trainerscarrière in Zuid-Afrika. De oud-international heeft een meerjarig contract getekend bij Mamelodi Sundowns. De 59-jarige Neeskens was voor het laatst actief als assistent van Frank Rijkaard bij Galatasaray, waar hij in oktober vertrok. De club uit Pretoria eindigde afgelopen seizoen als vierde en wil met Neeskens volgend jaar de landstitel winnen.

Standard Luik heeft José Riga aangesteld als nieuwe trainer. De 53-jarige Belg met Spaanse roots volgt bij de Waalse club de eind vorig seizoen opgestapte Dominique D’Onofrio op. Riga was de laatste jaren technisch directeur van tweedeklasser Visé.

Juan José Lopez heeft ontslag genomen bij River Plate. De zestigjarige trainer stapte op nadat de Argentijnse club zondag voor het eerst in zijn 110-jarige bestaan degradeerde uit de hoogste divisie. Matias Almeyda is zijn opvolger.