Remise hockeyploeg tegen Nieuw-Zeeland

De hockeyvrouwen van Nieuw-Zeeland hebben zich gistermiddag als laatste land geplaatst voor de finalepoule van de Champions Trophy. De ploeg hield gistermiddag in Amstelveen de Nederlandse vrouwenploeg op 0-0.

Oranje had zich eerder op de dag al verzekerd van een plaats bij de beste vier, nadat Duitsland verrassend met 1-0 had verloren van de Australië. Daardoor viel Duitsland buiten de boot en plaatste de ploeg van bondscoach Max Caldas zich wel.

Naast Nederland en Nieuw-Zeeland plaatsten ook Zuid-Korea en wereldkampioen Argentinië zich voor de finalepoule. Nederland speelt morgen eerst tegen Argentinië, zaterdag tegen Zuid-Korea. De beste twee teams uit de finalepoule spelen zondag om het goud.

Nederland kon tegen Nieuw-Zeeland opnieuw niet imponeren. De Kiwi’s werden weliswaar bij vlagen onder druk gezet, maar echte kansen kreeg Nederland nauwelijks.

Het noodweer dat gisteravond over Nederland trok, maakte een voortijdig einde aan de wedstrijden in het Wagener-stadion. Nog voordat de mannen van Nederland en Pakistan het veld opgingen voor hun wedstrijd in het vierlandentoernooi, blies de gemeente Amstelveen de wedstrijd duel af.

Het naderende noodweer zou gevaarlijk kunnen zijn voor spelers en toeschouwers. Om zeven uur ’s avonds werden alle bezoekers dringend verzocht het Amsterdamse Bos zo snel mogelijk te verlaten. Ook het daaropvolgende duel tussen de mannen van Engeland en Duitsland werd afgelast.