Radiostation Kink FM stopt per 1 oktober

Banner van Kink FM in de studio in Hilversum. Foto NRC / Maurice Boyer 051220

Kink FM stopt per 1 oktober zijn uitzendingen. Dat heeft de eigenaar V-Ventures vandaag besloten.

Dat meldt het radiostation op zijn website. Kink FM (wiki) is een Nederlands radiostation dat voornamelijk alternatieve muziek draait.

Vorige maand werd al getwijfeld over het voortbestaan van Kink FM toen bleek dat V-Ventures afgelopen voorjaar niet wilde bieden op een FM-frequentie vanwege de hoge licentiekosten. Zonder die frequentie ziet het bedrijf geen mogelijkheden meer om winst te maken met het radiostation.

Volgens mediaredacteur Jan Benjamin van NRC Handelsblad was het, voor de zender die alleen op de kabel en op internet te ontvangen is, wel een “bittere noodzaak om een etherfrequentie te krijgen, aangezien zij een grote groep luisteraars, de autorijders, misliepen.” Hierdoor was het moeilijk om adverteerders aan te trekken en rendabel te zijn voor V-Ventures.

In een verklaring zegt de directeur van V-Ventures, Guido van Nispen, dat het een moeilijk besluit was om het radiostation, dat ook op 1 oktober 16 jaar bestaat, op te heffen.

Op Twitter stromen verbaasde reacties binnen en is ook al een petitie opgezet om het radiostation te redden.