PVV wil predikaat ‘allochtoon’ ook op derde generatie immigranten

De PVV pleit er vandaag bij minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) voor om ook kleinkinderen van immigranten als allochtoon aan te merken. Dat zegt PVV-Kamerlid Joram van Klaveren vanochtend in diverse media.

Omdat de problemen die ze veroorzaken anders op het conto van autochtonen komen te staan, wil de partij de derde generatie ook allochtoon noemen. In bijvoorbeeld de CBS-statistieken zou anders geen inzicht meer te krijgen zijn in de voortgang van hun integratie. Tachtig procent van de derde generatie allochtonen is jonger dan 10 jaar.

“Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Straks zien we dat niet meer, omdat ze te boek staan als autochtoon”, stelt Van Klaveren.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi noemt het voorstel op nu.nl “symbolische prietpraat”. Volgens hem gaat het om “oerhollandse kinderen” die Van Klaveren misschien wel gaan verzorgen op zijn oude dag.