Noodweer veroorzaakt veel overlast

Nederland, Vught, 29-06-11 Omgewaaide bomen in de Heiweg Vught. © Foto Merlin Daleman

Hevig onweer heeft gisteravond en vannacht voor overlast gezorgd in het hele land. Zware regenbuien gingen gepaard met hagel en windstoten.

Vooral Tielerwaard, Bommelerwaard en het noordelijke deel van Noord-Brabant kregen het zwaar te verduren. Hier viel lokaal tot honderd millimeter regen. Normaal valt in de hele maand juni zo’n zeventig millimeter. Hagelstenen van twee tot vier centimeter vielen in de omgeving van Rotterdam, Gouda, Ridderkerk, Zoetermeer, Barendrecht en verspreid in Brabant. Ook door harde windvlagen ontstond veel schade.

Op de snelwegen deden zich geen grote problemen voor. NS had gisteren al vanaf de middag de dienstregeling ingekrompen. De buien kwamen echter pas na de avondspits. Veel reizigers die informatie over de aangepaste treinenloop zochten, stuitten op een onbereikbare website van NS. Vanochtend reden veel treinen nog met vertraging. Na 12 uur ’s middags waren er alleen nog problemen op de lijn Arnhem-Utrecht.