Noodweer? Op de valreep vertragingen bij de NS

De website van de NS draaide overuren en het KNMI liet een waarschuwing voor extreem weer uitgaan.

Wel noodweer, geen noodweer? Hoe laat het onweer losbarstte, hoe hard het regende en de overlast die daarbij kwam kijken, verschilden gisteren sterk per regio. Er waren toen deze krant naar de drukker ging, geen meldingen van grote incidenten, behalve dan de overlast op het spoor: door meerdere blikseminslagen en versperringen kampte de NS alsnog met storingen en flinke vertragingen. De NS reed uit voorzorg gisteren vanaf 12.00 uur met aangepaste dienstregeling. De middagspits was hierdoor extra druk, en de NS-site was vaak uit de lucht. Het KNMI riep gisteravond ‘code oranje’, extreem weer, uit voor alle provincies op Zuid-Holland na. Plaatselijk viel ruim 30 millimeter regen en waren er windstoten van 80 kilometer per uur. (NRC)