Titelverdediger Nadal door naar halve finale Wimbledon

Caption: Rafael Nadal of Spain hits a return to Mardy Fish of the U.S. during their quarter-final match at the Wimbledon tennis championships in London June 29, 2011. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS)
Caption: Rafael Nadal of Spain hits a return to Mardy Fish of the U.S. during their quarter-final match at the Wimbledon tennis championships in London June 29, 2011. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) Rafael Nadal won van Amerikaan Mardy Fish in de kwartfinales van Wimbledon . Foto Reuters / Eddie Keogh

Titelverdediger Rafael Nadal heeft in de kwartfinales van Wimbledon de Amerikaan Mardy Fish verslagen.

In vier sets plaatste de Spanjaard zich voor de halve finale van het tennistoernooi. Nadal was met 6-3, 6-3, 5-7, 6-4 te sterk voor Fish. De nummer een van de wereld heeft op Wimbledon sinds 2006, 31 wedstrijden gewonnen en er maar twee verloren. Hij verloor de finales in 2006 en 2007 en miste in 2009 het toernooi door een blessure.

Spanjaard kwam niet in de problemen ondanks verlies derde set

Nadal leek geen moment hinder te ondervinden van de in zijn vorige partij tegen Juan Martin del Potro opgelopen voetblessure. De Spanjaard bewoog soepel over de baan, maakte nauwelijks fouten, en had na iets meer dan een uur spelen de eerste twee sets op zak.

Een vroege break in de derde set leek de overwinning voor Nadal te bezegelen, maar Fish stribbelde plots tegen. De als tiende geplaatste Amerikaan begon agressiever te spelen en zag dat zijn service, normaal gesproken zijn sterkste wapen, eindelijk begon te lopen. Nadal had niet direct een antwoord paraat en verloor de derde set met 7-5.

Die goede lijn kon Fish in de vierde set echter niet doortrekken. De Amerikaan, voor de derde keer in zijn carrière in de kwartfinale van een grandslamtoernooi, leverde in de derde game zijn service in. Nadal bood zijn tegenstander niet opnieuw de kans om terug te komen en verzekerde zich op zijn eerste matchpoint van zijn negentiende overwinning op rij op Wimbledon.

Nadal treft publiekslieveling Andy Murray in halve finales

In de halve finale staat er net als vorig jaar een ontmoeting met publiekslieveling Andy Murray op het programma. Murray won vanavond met gemak van Spanjaard Feliciano Lopez.

De grote verrassing van vandaag was de uitschakeling van zesvoudig Wimbledon-winnaar Roger Federer. De Zwitser verloor van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga met 3-6, 6-7 (3), 6-4, 6-4, 6-4.