Meer dan duizend gewonden bij onlusten Kairo

Caption: ADVANCE FOR USE TUESDAY, JULY 5, 2011 AND THEREAFTER - FILE - In this Wednesday, June 29, 2011 file picture, protesters run to avoid tear gas during clashes with security forces, unseen, at Tahrir Square in Cairo. Frustration in Egypt is growing over the continuing disruption of daily life, amid the optimism of the revolution that began Jan. 25, 2011. (AP Photo/Nasser Nasser)
Caption: ADVANCE FOR USE TUESDAY, JULY 5, 2011 AND THEREAFTER - FILE - In this Wednesday, June 29, 2011 file picture, protesters run to avoid tear gas during clashes with security forces, unseen, at Tahrir Square in Cairo. Frustration in Egypt is growing over the continuing disruption of daily life, amid the optimism of the revolution that began Jan. 25, 2011. (AP Photo/Nasser Nasser) Demonstranten rennen door een wolk van traangas tijdens gevechten met de oproerpolitie in Kairo. Foto AP / Nasser Nasser

Bij botsingen tussen politie en duizenden demonstranten in Kairo zijn zeker duizend mensen gewond geraakt.

Oproerpolitie vuurde traangas naar honderden stenengooiende demonstranten tijdens de rellen die al sinds vannacht aanhouden in de Egyptische hoofdstad. Het is het ergste incident van geweld in de afgelopen weken. De demonstranten zijn ontevreden met de langzame vorderingen over de vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn voor de ruim 850 doden die vielen tijdens de betogingen tegen president Hosni Mubarak in februari.

De laatste onlusten in Kairo ontstonden toen namen van gesneuvelde demonstranten niet genoemd werden tijdens een herdenkingsceremonie in een buitenwijk van de stad. De gevechten verplaatsten zich naar het Tahrir-plein, waar aan het begin van het jaar fel gedemonstreerd werd tegen Mubarak, en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Eerder vanmiddag werd er al melding gedaan van minstens zeshonderd gewonden, maar dat is inmiddels opgelopen tot 1036. Daaronder zouden zich volgens de autoriteiten minstens veertig politieagenten bevinden.