Federer uitgeschakeld door Tsonga, Djokovic naar halve finales

Tsonga balt zijn vuist tijdens zijn winstpartij tegen Roger Federer. Foto AFP / Leon Neal

Zesvoudig winnaar Roger Federer is vanmiddag uitgeschakeld in de kwartfinales van Wimbledon. De Zwitser legde het na een lange vijfsetter af tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Federer, dit jaar als derde geplaatst, won de eerste twee sets met 6-3 en 7-6 van Tsonga. Daarna pakte de als twaalfde geplaatste Fransman zowel de derde als de vierde set met 6-4. In de vijfde set brak Tsonga Federer al in de eerste game en die break leverde hij niet meer in: 6-4.

Novak Djokovic bereikte eerder vanmiddag al de halve finales van Wimbledon. De als tweede geplaatste Serviër versloeg de ongeplaatste Oostenrijker qualifier Bernard Tomic in vier sets: 6-2, 3-6, 6-3, 7-5.

    • Pim van den Dool