Digit hoort bij de familie

Pierre (L) and Eliane (R) Thivillon, owners of the zoo in Saint-Martin-la-Plaine, pose with a female gorilla named Digit at their bedroom window, in Saint-Martin-la-Plaine, southeastern France, June 28, 2011. REUTERS/Robert Pratta (FRANCE - Tags: ANIMALS ODDLY TRAVEL) REUTERS

Het Franse echtpaar Pierre en Eliane Thivillon heeft een eigen dierentuin met een oppervlakte van enkele duizenden vierkante meters. Ruim 850 dieren zijn te bezichtigen in het Espace Zoologique in St. Martin-La-Plaine in het Franse departement Loire.

De Thivillons hebben al tweemaal een door hun moeder verstoten gorillababy met de fles grootgebracht. Een daarvan is Digit, de gorilla die op deze foto poseert met het echtpaar in het raam van hun slaapkamer. Of er een speciale gelegenheid was voor de foto die gisteren is genomen, is niet bekend.

In oktober 1998 weigerde moeder Pamela haar pasgeboren baby Digit te zogen. Het echtpaar adopteerde haar toen. Vijf jaar later gebeurde hetzelfde met Digits broertje Gincko.

Inmiddels wegen de gorilla’s respectievelijk 260 en 130 kilo. Ze zijn beide te zien in de dierentuin.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad