In beeld

De harde strijd tegen de bezuinigingen op het Syntagmaplein in Athene

Het Syntagmaplein in Athene was vandaag een waar slagveld waar duizenden Griekse anti-regeringsdemonstranten botsten met de oproerpolitie. De Grieken zijn tegen de strenge bezuiningingsmaatregelen die het land moet doorvoeren om in aanmerking te komen voor een nieuwe tranche van het financiële noodpakket van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds. Vandaag stemde het parlement ondanks de hevige protesten, met 155 stemmen voor en 138 tegen, in met de bezuiningingsmaatregelen.
Ook deze fotograaf is niet veilig tijdens de rellen in Athene.
Aris Messinis / AFP
Politieagenten schoppen door demonstranten gegooide rookbommen weg op het Syntagma plein alvorens een charge uit te voeren.
Aris Messinis / AFP
Louisa Gouliamaki / AFP
Yannis Behrakis / Reuters
Parlementslid Liana Kanelli van de Communistische partij krijgt yoghurt in haar gezicht gegooid als zij het Griekse parlement probeert binnen te komen.
AFP
Niet iedereen in Athene deed mee aan de demonstraties tegen de bezuinigingsmaatregelen van de Griekse regering.
Louisa Gouliamaki / AFP
Mensen dragen een gewonde demonstrant weg bij de oproerpolitie.
AFP / Filippo Monteforte
Een demonstrant houdt een politieagent tegen terwijl de oproerpolitie een charge uitvoert op het Syntagma plein bij het parlement.
Louisa Gouliamaki / AFP
Demonstrant wordt hardhandig ingerekend terwijl politieagenten hun collega's beschermen.
Aris Messinis / AFP
Gemaskerde demonstranten gooien niet alleen met stenen, maar gebruiken ook katapulten om voorwerpen te schieten naar de oproerpolitie buiten het parlement in Athene.
Yannis Behrakis / Reuters
Een demonstrant wordt behandeld voor een hoofdwond.
John Kolesidis / Reuters