5 uittips

1 muziek

Shane Shu

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 22.00 u. Kaarten: 8,50 euro exclusief lidmaatschap. www.shaneshu.com

De Nederlands-Canadese Shane Shu treedt vandaag op in de kleine zaal van Paradiso om zijn nieuwe single ‘I See Sheep Fall From The Sky’ te promoten. In 2008 bracht Shane Shu zijn titelloze debuutalbum uit. De eerste single, ‘The Way She Talks to Me’, kreeg goede kritieken. Het grote publiek kent Shane vast ook van zijn single ‘Push Me To The Ground’.

2 mode

AMFI Transit 2011

Amsterdam: World Fashion Centre. Tijd: 16.30 u. Kaarten: 7 euro. www.transit.amfi.nl

Het Amsterdam Fashion Institute organiseert de zesde editie van het afstudeerevent AMFI Transit. Tijdens deze editie presenteren ruim 120 afstudeerders van de richtingen design, management en branding hun werk op de catwalk en door middel van een expositie. Ook wordt het ANT fashion magazine gelanceerd. Dit magazine is bedacht, geproduceerd en vormgegeven door 32 AMFI-studenten.

3 muziek

Shangaan Electro

Rotterdam: WORM @ Heidegger Tijd: 21.30 u. Kaarten: 12 euro.

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Shangaan Electro haalt de oorspronkelijke shangaan muziek uit Soweto door de gehaktmolen en krikt het tempo op tot van 180 beats per minuut. Doel van de muziek: sneller dansen dan ooit. Dat belooft een duizelingwekkende show te worden.

4 musical

De Engel van Amsterdam

Amsterdam: Theater M-Lab t/m 4 juli. Tijd: 20:15 u. Kaarten: 12 euro. www.m-lab.nl

De Engel van Amsterdam werd in 1975 gemaakt ter gelegenheid van het 700-jarige bestaan van Amsterdam. Het verhaal is losjes gebaseerd op het toneelstuk Gijsbreght van Aemstel van Joost van den Vondel, aangepast aan de toenmalige Amsterdamse problematiek (de aanleg van de metro, de krakersrellen). Voor M-Lab bewerkte cabaretier Thomas van Luyn de musical opnieuw naar de situatie van vandaag de dag. Suzan Seegers speelt de titelrol.

5 muziek

Warpaint

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30 u. Kaarten: 12 euro. www.warpaintwarpaint.com

In feite is de band Warpaint uit Los Angeles alweer een maatje te groot voor het intieme Rotown, maar desalniettemin doen de vier meiden graag een extra clubshow tijdens hun uitgebreide festivaltour. Warpaint combineert bezwerende vocalen met dromerige soundscapes. De hypnotiserende ritmepatronen vlechten naadloos samen met tegendraadse gitaarriedels en ontvouwen zich tot een ongrijpbare luistertrip. Beheerst, onderkoeld en uitzonderlijk stijlvol.