3 redenen om foute tv te kijken

1 Fout I

Ik Miss Nederland

RTL 4, 22:30 -23.30 u.

Binnenkort is de Nederlandse miss- verkiezing. Je kent het vooral uit Amerikaanse films, heel fout: in badpakjes zwaaien naar het publiek en ‘intelligente’ antwoorden geven op vragen van de jury. In dit programma volgt de camera de twaalf mooiste meisjes van elke provincie in Nederland in aanloop naar de verkiezingen tot mooiste miss van 2011. De meiden worden bijgestaan door ‘Missenmoeder’ Nanny (ooit Miss Nederland in 1976) en gaykoppel Robin en Stefan (enorme Miss Nederland-fans). Zij bemoeien zich graag overal mee en nemen geen blad voor de mond als het gaat om de prestaties van de meisjes. Oftewel: lekker foute televisie.

2 Fout II

Operation repo: Payback time!

RTL 7, 20:00-20.30 u.

In de aankondiging staat: realityserie. Het is wel een serie. Maar de reality is fake. Tenminste, dat is het hardnekkige gerucht. Scènes zouden vooropgezet zijn en de cast zou bestaan uit acteurs. Met dit gegeven is het wel leuk om de serie even (niet te lang want dat hou je niet uit) te kijken. Inhoud: dikke ordinaire Amerikanen die in San Fernando Valley (Californië) met grof taalgebruik niet-afbetaalde goederen (zoals auto’s en motoren) in beslag nemen en bij de rechtmatige eigenaar terugbezorgen. De wanbetalers spuiten met pepperspray – niet echt dus – en huilen er wat op los – ook fake. En dat maakt het drama toch niet zo dramatisch.

3 Fout III

Moving in

MTV, 19:05-19.35 u.

In dit programma trekken twee jongens in bij een meisje op wie ze verliefd zijn. Het meisje woont echter nog thuis. Dus de ouders voelen de mannen ‘stevig’ aan de tand. Ze moeten vragen beantwoorden als: zul je mijn dochter trouw blijven en wat vind je leuk aan haar? Maar ze moeten ook doorzettingsvermogen tonen: op de grond slapen, fitnessen in het zwembad in de tuin en exotische gerechten proberen. Belangrijke informatie: ook dit programma is fake. En (lekker) fout.