Weersta het kwaad juist niet

Weersta het kwaad juist niet Fim: Desideratum Regisseur: Maikel Nijnuis Genre: Psychologische horror In samenwerking met: AVRO Korte inhoud: Op caleidoscopische wijze vertelt de film het verhaal van drie personages, die allen worstelen met het kwaad in zichzelf. Onder invloed van hun innerlijke demonen proberen ze weerstand te bieden aan hun grootste verlangen. Hoofdrolspeelster Simone van Bennekom over Maikel Nijnuis: „Omdat ik zelf in het vierde jaar van de toneelschool zit, voelde ik me meteen verbonden met Maikel en zijn afstudeerdrive. Desideratum gaat over de tweestrijd tussen goed en kwaad en wat er gebeurt als je stopt het kwade te weerstaan. Een interessant gegeven. „Dat Maikel veel verbeeldingskracht heeft en sympathiek is, zorgt ervoor dat je hard voor hem wilt werken en wilt begrijpen wat hij met zijn film voor zich ziet. Hij zal zeker ook in andere genres films kunnen maken, maar ik hoop dat hij trouw blijft aan zijn bijzondere fantasie en gedachtewereld, want dat is wat hem bijzonder maakt.” Foto Lars van den Brink Lars van den Brink

Fim: Desideratum

Regisseur: Maikel Nijnuis

Genre: Psychologische horror

In samenwerking met: AVRO

Korte inhoud: Op caleidoscopische wijze vertelt de film het verhaal van drie personages, die allen worstelen met het kwaad in zichzelf. Onder invloed van hun innerlijke demonen proberen ze weerstand te bieden aan hun grootste verlangen.

Hoofdrolspeelster Simone van Bennekom over Maikel Nijnuis: „Omdat ik zelf in het vierde jaar van de toneelschool zit, voelde ik me meteen verbonden met Maikel en zijn afstudeerdrive. Desideratum gaat over de tweestrijd tussen goed en kwaad en wat er gebeurt als je stopt het kwade te weerstaan. Een interessant gegeven.

„Dat Maikel veel verbeeldingskracht heeft en sympathiek is, zorgt ervoor dat je hard voor hem wilt werken en wilt begrijpen wat hij met zijn film voor zich ziet. Hij zal zeker ook in andere genres films kunnen maken, maar ik hoop dat hij trouw blijft aan zijn bijzondere fantasie en gedachtewereld, want dat is wat hem bijzonder maakt.”