Weer

De onweersbuien die vandaag over het land trekken, brengen de koele lucht terug.

Vanaf morgen zijn de temperaturen dan ook bescheiden: het wordt geen 20 graden meer. Verantwoordelijk hiervoor is een hogedrukgebied boven de oceaan. Aan de oostflank hiervan waait de wind uit noordwestelijke richtingen. Vanuit die hoek wordt relatief koele lucht aangevoerd.

Vanavond en vannacht hebben vooral het oosten en noordoosten nog last van de buien waarin het nog steeds tot onweer, hagel en windstoten kan komen. In de rest van het land wordt het geleidelijk droog.

Morgen trekken de laatste buien naar Duitsland weg. In het westen is het al droog en later komt vanuit die hoek de zon er steeds vaker door. Het blijft dan ook op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige en in het Waddengebied mogelijk even krachtige noordwestenwind en de temperaturen komen uit op waarden tussen 17 graden in het westen en 20 graden lokaal in het oosten.

Na morgen blijft het min of meer droog en bestaat het weerbeeld uit een afwisseling tussen stapelwolken en zon. In de nachten is het koel met minima rond 8 graden, overdag wordt het 18 graden.