'We zijn erg blij'

Richard Loomans, zakelijk leider Opera Zuid: „Er is een motie ingediend om Opera Zuid een miljoen te geven en dat af te halen van het budget van het Fonds voor de Podiumkunsten. Daar zijn we erg blij over. Dat biedt ons de mogelijkheid om überhaupt te blijven bestaan. Het toont dat ons beleid om ons te richten op talentontwikkeling en het maken van laagdrempelige opera in goede aarde valt. De motie heeft door de steun van de regeringspartijen een meerderheid, dus ik hoop vurig dat donderdag blijkt dat de motie het haalt. De volgende wedstrijd voor ons is dan met de provincies. Met dit geld kunnen we verder in afgeslankte vorm. Met het Limburgs Symphonie Orkest en het Brabants Orkest werken we intensief samen, want zij begeleiden onze opera’s. De motie om hen zelfstandig te laten bestaan is voor praktisch.”