Opinie

    • Ik

Terrorist in Nederland

In de trein van München naar Utrecht met mijn dochter zie ik een paar Arabisch ogende jongemannen. Een van hen staat op en trekt zijn sweater uit. Zijn bovenlijf is bedekt met stroken zwarte tape. Op zijn bovenarm en buik zijn een klein en iets groter pakket vastgemaakt. Ik sleur mijn dochter vijf coupés door

In de trein van München naar Utrecht met mijn dochter zie ik een paar Arabisch ogende jongemannen. Een van hen staat op en trekt zijn sweater uit. Zijn bovenlijf is bedekt met stroken zwarte tape. Op zijn bovenarm en buik zijn een klein en iets groter pakket vastgemaakt. Ik sleur mijn dochter vijf coupés door naar het uiteinde van de trein waar ik mijn verhaal doe aan de conducteur. Deze sprint weg. Ik wacht met bonkend hart.

Even later komt de conducteur glimlachend terug. Het blijkt een groep orthodox-joodse mannen. De zwarte tape is een gebedsriem en de pakjes bevatten Thorateksten.

Coby van Wijk

    • Ik