Strootman en Mertens verruilen FC Utrecht voor PSV

De transfer van Kevin Strootman en Dries Mertens van FC Utrecht naar PSV is rond. Dat meldde algemeen directeur Tiny Sanders van PSV vandaag na afloop van de raadsvergadering over het reddingsplan van PSV.

De Eindhovense club bereikte dinsdag overeenstemming over de transfer met Utrecht, meldt persbureau Novum. Hoeveel PSV betaalt, wilde Sanders niet kwijt. Naar verluidt was een eerder bod van dertien miljoen euro nog afgewezen.

PSV zat al enkele weken achter het duo aan, maar in eerste instantie wilden FC Utrecht niet beide spelers kwijt raken. Voor PSV was een transfer echter alleen bespreekbaar als beide voetballers de overstap zouden maken. De twee moeten nog wel medisch gekeurd worden.

Mertens maakte twee seizoenen geleden de overstap van AGOVV Apeldoorn naar FC Utrecht. De 24-jarige Belgische vleugelspits maakte indruk met de manier waarop hij geen enkele moeite leek te hebben met de overstap naar het hoogste niveau. Bij PSV moet hij de naar Rusland vertrokken Hongaar Balazs Dzsudzsak opvolgen.

In twee seizoenen speelde Mertens 65 competitieduels voor Utrecht, waarin hij zestien keer scoorde. Ook kwam de tweevoudig Belgisch international uit in de Europa League en KNVB Beker.

Strootman speelt pas een half jaar voor Utrecht, dat hem in de winterstop bij eerstedivisionist Sparta Rotterdam ophaalde. De 21-jarige middenvelder maakte een stormachtige ontwikkeling door en werd eind maart al door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dankzij een oefentrip in Zuid-Amerika is Strootman inmiddels drievoudig international.