Sharapova, Lisicki, Azarenka en Kvitova in halve finales Wimbledon

Sharapova zwaait naar het publiek na haar masterclass tegen Dominika Cibulkova. Foto AFP / Carl de Souza

Maria Sharapova heeft op overtuigende wijze de halve finale van Wimbledon bereikt. De winnares van 2004 was in de kwartfinale veel te sterk voor de ongeplaatste Slowaakse Dominika Cibulkova: 6-1, 6-1.

Update 23.10 De als vierde geplaatste Wit-Russische Victoria Azarenka heeft haar kwartfinalepartij eenvoudig met 6-3, 6-1 gewonnen van de Oostenrijkse Tamira Paszek. De Tsjechische Petra Kvitova, achtste geplaatst, versloeg de Bulgaarse Tsvetana Pironkova in drie sets 6-3, 6-7, 6-2.

Sharapova, dit jaar als vijfde geplaatst, heeft het hele toernooi nog geen set ingeleverd. Ze speelt donderdag in de halve finales tegen de Duitse Sabine Lisicki, de verrassing van het toernooi. Lisicki won eerder vanmiddag van de als negende geplaatste Française Marion Bartoli, die gisteren nog voor een verrassing zorgde door titelverdedigster Serena Williams naar huis te sturen. Bartoli bleek echter niet opgewassen tegen Lisicki, die in drie sets won: 6-4, 6-7, 6-1.

De dameskwartfinales op Wimbledon begonnen vandaag later dan gepland vanwege de hevige regenval in Londen.

    • Pim van den Dool