Rellen in Buenos Aires na degradatie River Plate

Het is de eerste keer dat de topclub uit Argentinië degradeert.

Het was een klap voor veel Argentijnse voetbalfans, de degradatie van River Plate. Zondag speelde de recordkampioen, met 33 landstitels, in een play-offduel met tweedeklasser Belgrano gelijk: 1-1 – dat was na de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd niet genoeg. Daardoor speelt River Plate volgend seizoen voor het eerst in zijn 110-jarige bestaan op het tweede niveau in Argentinië. Tot grote frustratie van de supporters. De spelers van beide elftallen moesten onder de begeleiding van stewards het veld verlaten, terwijl de politie met hogedrukspuiten en traangas probeerde de hooligans van het veld te houden. In en rond het stadion in Buenos Aires braken rellen uit, 25 mensen raakten gewond. Supporters van Belgrano moesten voor hun veiligheid nog drie uur in het stadion blijven. Volgens persbureau Reuters zag het gebied er zondagnacht uit als een oorlogsgebied, met overal branden, ingeslagen ruiten en geplunderde winkels. (NRC)